Η Καλαμάτα είναι πιθανότατα η ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου έχει κάτι για όλους. Και ένα γραφικό ιστορικό κέντρο γεμάτο πλακόστρωτα σοκάκια και νεοκλασικά αρχοντικά, και μια υπέροχη παραλιακή περαντζάδα, και ένα κάστρο ιδανικό για εξερευνήσεις, και εξαίσιες γεύσεις και νυχτερινή ζωή.

Καλαμάτα

Αμφιθεατρικά κτισμένη πάνω από τον ομώνυμο κολπίσκο, με τα λευκά της κτίρια να στολίζονται από κόκκινες κεραμιδοσκεπές, η Πύλος αποπνέει ένα άρωμα απόλυτα νησιώτικο. Ουζάκι και μεζέδες κάτω από τα πλατάνια στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων, εξερευνήσεις στο οθωμανικό Νιόκαστρο με τη φανταστική θέα στη θάλασσα, και βαρκάδες μέχρι τη Σφακτηρία.

Πύλος

 

Μαγικές παραλίες

Απόλυτα τιρκουάζ νερά, σχεδόν λευκή άμμος. Σαν αυτά να μην ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί η εικόνα της τέλειας παραλίας, η Βοϊδοκοιλιά έχει επίσης το τέλειο κυκλικό σχήμα και τους αρχαιολογικούς χώρους στα δύο λοφάκια της, που της χαρίζουν τον τίτλο του προστατευόμενου αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος την απαλλάσσει από την επέλαση του πλαστικού που λέγεται ομπρέλες και ξαπλώστρες. Πόσο πιο κοντά στον παράδεισο μπορείς να φτάσεις;

Βοϊδοκοιλιά

Η Φοινικούντα με την τεράστια, χρυσαφένια αμμουδιά που συγκεντρώνει το καλοκαίρι στα camping της ένα πολυσυλλεκτικό mix’n’match οικογενειών, στελεχών που ονειρεύονται το τριήμερο που θα καταφέρουν να κλείσουν το κινητό τους και εικοσάρηδων που δεν είχαν λεφτά για room-to-let. Τα νερά της παραμένουν υπέροχα, και αυτή την εποχή η καρτποσταλική ομορφιά της δεν χαλάει από τον συνωστισμό.

Φοινικούντα

Links

KalamataMall.gr MessinianBay Hotel FreeMotion Ακτή Ταύγετος
 

Find us