Με απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας, πλωτάρχη ΛΣ Νικόλαου Γιαννουλάτου, επέρχονται ρυθμίσεις ως προς την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών, αλλά και την κολύμβηση σε διάφορες περιοχές για το χρονικό διάστημα από 01-6-2014 μέχρι 30-9-2014.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης αποφάσισε:

  1. «Την απαγόρευση κυκλοφορίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών μέσα στις θαλάσσιες περιοχές (πολυσύχναστες πλαζ):

α) Ανατολική Παραλία Δήμου Καλαμάτας,

β) Παραλία Αλμυρού Δήμου Καλαμάτας,

γ) Παραλία Μικράς Μαντίνειας Δήμου Καλαμάτας,

δ) Παραλία Σάνταβας Δήμου Δυτικής Μάνης,

ε) Παραλία Καλόγριας Στούπας Δήμου Δυτικής Μάνης, στ) Παραλία Στούπας Δήμου Δυτικής Μάνης,

ζ) Παραλία Μπούκας Δήμου Μεσσήνης,

η) Παραλία Ζάγκα Δήμου Πύλου – Νέστορος,

θ) Παραλία Μεμί Δήμου Πύλου – Νέστορος,

που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet - ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα σκάφη.

  1. Την απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet - ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτου τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 14:00 - 17:00 στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας.
  2. Οριοθετούνται θαλάσσιες ζώνες (δίαυλοι), προς διευκόλυνση της εκκίνησης/ επιστροφής των ιδιωτικών μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής από και προς τον αιγιαλό, στα εξής σημεία:

Α) Παραλία Σάνταβας Δήμου Δυτικής Μάνης, 100 μ. νότια του ποταμού,

Β) Παραλίες Ζάγκα - Μεμί Δήμου Πύλου - Νέστορος, περίπου στο μέσον, 400 μ. ΝΔ του Ακρωτηρίου.

Οι ανωτέρω θαλάσσιες ζώνες (δίαυλοι) να σημανθούν έγκαιρα από τους αρμόδιους Δήμους με την τοποθέτηση κατάλληλων ευδιάκριτων σημαντήρων, χρώματος κίτρινου, κωνικού σχήματος δεξιά και κυλινδρικού σχήματος αριστερά (για τον εισερχόμενο στο θαλάσσιο διάδρομο από την ανοικτή θάλασσα), οι οποίοι τοποθετούνται σε απόσταση τριών (03) μέτρων ο ένας από τον άλλο.

  1. Απαγορεύεται η κολύμβηση εντός των ορίων των προαναφερόμενων θαλάσσιων ζωνών (διαύλων) καθώς και εντός των διαύλων που οριοθετούν οι εκμισθωτές μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Επίσης απαγορεύεται η έξοδος των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες πλαζ.

  1. Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών επιτρέπεται στα οριοθετημένα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στην Μαρίνα.
  2. Η εκκίνηση/ επιστροφή των μηχανοκίνητων γενικά θαλασσίων μέσων αναψυχής, ταχυπλόων ή μη, με τη χρήση κινητήρα μηχανής, να γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 31 του αριθμ. 20 Γ.Κ.Λ.
  3. Την απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, στις θαλάσσιες περιοχές (πολυσύχναστες πλαζ) που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης - επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Β) Οι παραβάτες της απόφασης αυτής υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α/73) με το οποίο κυρώθηκε ο «Κώδικας Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει κάθε φορά.

Γ) Με την παρούσα παύει να ισχύει η αριθ. 08/03-04-13 Απόφαση Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας».

Links

KalamataMall.gr MessinianBay Hotel FreeMotion Ακτή Ταύγετος
 

Find us